Haber 5.05.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 221

"Deprem bölgesi gönüllüsü 420 diş hekiminin 215'i kadın"

TDB Genel Sekreteri Emel Eroğlu:

Ankara (Dentalhaber) Türk Dişhekimleri Birliği Genel Sekreteri Emel Eroğlu, deprem bölgesinde kadın dişhekimlerinin dayanışmada da önde olduğunu belirterek, “Gönüllü çalışmak için başvuran toplam 420 dişhekiminin 215’i kadın dişhekimidir.” şeklinde açıklamada bulundu. Türk Dişhekimleri Birliği Dergisinin yeni sayısına konuşan Eroğlu deprem bölgesinde Hatay’da ağırlıklı olmak üzere, Adıyaman ve Gaziantep Islahiye’de toplum ağız diş sağlığı hizmetlerinin gönüllü dişhekimleriyle yürütüldüğünü hatırlatarak şu bilgileri paylaştı:  

“Dişhekimlerinin neredeyse yarısı kadın olmasına rağmen meslek örgütümüzde aktif göre alan kadın sayısının çok çok az oluşu temsiliyet açısından üzücü ve düşündürücü olsa da deprem bölgesinde gönüllü çalışmak isteyen, çalışan kadın meslektaşlarımızın sayısının çokluğu anlamlı, değerli ve sevindirici olmuştur. Gönüllü çalışmak için başvuran toplam 420 dişhekiminin 215’i kadın dişhekimidir. Hepsine yürekten teşekkürlerimizi sunuyoruz. Kadın olarak deprem bölgesinde hayatta kalabilen kadınlara, çocuklara dokundular, yaralarının sarılmasına önemli katkılarda bulundular.”

Türk Dişhekimleri Birliği Dergisi’nin geçtiğimiz (Mart) sayısının temasının, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle ‘Dişhekimliğinde Kadın’ olacağını belirten Eroğlu, “Ancak 6 Şubat depremi tüm hayatımızı değiştirdiği gibi dergimizin içeriğini de tümden değiştirdi. Bu dosyamızı elinizdeki sayımızda ilginize sunuyoruz.” dedi.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız