Haber 13.05.2024 00:00:00 / Okunma Sayısı: 383

Sivas Dişhekimleri Odası'nda edebiyat buluşmaları

Dişhekimleri Reşat Nuri Gültekin'in eserini analiz etti

Dentalhaber (Sivas) Sivas Dişhekimleri Odası Kadınlar Komisyonu üyeleri güzel bir edebiyat etkinliğine imza atıyor. Belli aralıklarla bir araya gelmeye başlayan oda üyeleri, daha önceden belirledikleri edebi eserleri kendi aralarında analiz ediyor.

Kadın dişhekimlerinin son buluşmasında Türk Edebiyatı klasiklerinden Reşat Nuri Güntekin'in 1928 yılında yazdığı "Acımak" adlı romanını ele aldı. Etkinlikte kitapla ilgili tahlillerde bulunan üyeler, Reşat Nuri Gültekin'in yaklaşık yüz sene önce kaleme aldığı bu kısa soluklu romanının bugün de güncelliğini koruduğu konusunda ise hemfikir oldu

Edebiyat etkinliklerinin ilkinde ise Sivas Dişhekimleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Dt. Duysal Deneyici Tatlısu'nun ödüllü öykülerinin yer aldığı "Çember" isimli kitabı masaya yatırılmıştı. Keyifli sohbet kitabı okuyan oda üyelerinin tespitleri ve yorumları, okumayanların tahminleri ile renklenmişti. 

Tokat, Yozgat ve Sivas'taki 220 diş hekimini temsil eden Oda'nın Başkanı Fatih Uçar, söz konusu etkinliğin odanın hanımlar komisyonu üyelerince gerçekleştirildiğini söyleyerek, "Kendi muayenehanelerinde, diş hastanesinde ve üniversitedeki diş hekimi arkadaşlarımız kahvaltıda buluşuyor ve orada daha önceden belirledikleri bir kitap üzerinde değerlendirmelerde bulunuyor." dedi.

0 Yorum Yapılmış

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız