Köşe Yazısı 15.09.2023 00:00:00 / Okunma Sayısı: 519

Takviye aşılar ABD'de kafaları karıştırdı

Erkan ACAR
erkanacarmustafa@gmail.com
Takviye aşılar ABD'de kafaları karıştırdı

ABD’de Kovid 19 takviye aşıları Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC ) tarafından onaylandı. Ülkedeki mulahif kesimler ise güncellenerek altı aylıktan büyük herkese önerilen aşılar konusunda sınırlı deneme verileri nedeniyle endişeli. Aşı karşıtlarının başında Cumhuriyetçiler önde geliyor.

Cumhuriyetçilerin 2024 başkanlık adaylığı adayı olan DeSantis Çarşamba günü Floridalıları Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri ( CDC ) tarafından "kobay olarak" kullanılmamaları konusunda uyardı.

DeSantis, eski adıyla Twitter olan X'de "Güvenli veya etkili olduğu kanıtlanmamış mRNA aşıları için FDA ve CDC'nin Floridalıları kobay olarak kullanmasına izin vermeyeceğiz." şeklinde mesaj paylaşması da dikkat çekti.

FLORİDA GENEL CERRAHI AÇIKLAMALARI KAFALARI KARIŞTIRDI

DeSantis bu söylemlerini Florida Eyaleti Sağlık Sorumlusu Genel Cerrahı Dr. Joseph Ladapo açıklamalarına dayandırdı. Bir basın açıklaması yapan Ladapo, federal hükümetin riskler konusunda dürüst davranmadığını ileri sürerek aşılar konusunda yeterli klinik kanıt olmadığını belirtti.

FDA ve CDC’de Ladapo'yu aşılar hakkında "yanlış, yanıltıcı ve Amerikan halkına zararlı olabilecek" bilgiler yaymakla suçladı.

PANDEMİDE EN ÇOK CUMHURİYETÇİLER HAYATINI KAYBETTİ

Hatırlanacağı gibi Donald Trump, ABD Başkanı iken kendisi ve eşi Melania Trump da COVID-19 yakalandı. Kendisi de eşi de aşı oldu. Ancak zaman içinde Cumhuriyetçilerin aşı konusundaki kafa karışıklığı arttı.

Geçen yıl yapılan ABD’nin Ohio ve Florida eyaletlerinde yapılan araştırma, pandemi döneminde fazla ölümlerin Cumhuriyetçi partinin destekçilerinde, Demokratların destekçilerine göre yüzde 76 daha yüksek olduğu anlaşılmıştı. Bu tür veri ve haberler aşı konusunda Cumhuriyetçilerin kafasını iyice karıştırmış durumda.

Yazarın 15 Eylül 2023 Cuma Tarihinden Önceki Yazıları

1 Yorum Yapılmış

Image
demir karatepe 22.03.2024 00:00:00

yazılarınızı ilgi ile takip ediyorum

Habere Yorum Yap

E-BÜLTEN KAYIT

Diş Sektöründeki gelişmelerden mail yoluyla haberdar olmak için e-Postanızı kaydedebilirsiniz..

Mailinizi girdikten sonra kaydol tuşuna basınız